Zájezd do Švýcarska

Datum | 21.8.2018

Ve dnech 13.8 – 18.8. 2018 uskutečnila naše farnost poutní a poznávací zájezd do Švýcarska: počet účastníků byl 49 z toho ale jenom 16  resp. 11 z Ledče n/S, 25 ze Světlé n/S a 8 z Humpolce. Přeprava autobusem.
Navštívili jsme poutní místo  mariánské Einsideln.  Dále pak přes Furkapass Rhonský ledovec. Přejeli jsme na ubytování v oblasti Vallis – 3 noci v Grächen. Druhý den resp.třetí od odjezdu jsme jeli zubačkou na Zermatt  s výjezdem na Gornergrat – 3.500 m –  s úžasnými výhledy na Monte Rosu a především na Matterhorn. Měli jsme  krásné počasí což tam nebývá a byl to jedinečný životní zážitek tak jako další den v Saas Fee s jízdou lanovkou na Felskinn a dále alpským metrem na Mittelallalin též do výšky kolem 3.600 m. Překrásné, opravdu překrásné panirama hor, sběhu a ledu patřuil k vrcholným zážitkům návštěvy  v této oblasti. Zážitek bylo i koupání v termálních lázních Brigu (6 bazénů, voda 27 – 28 st. C).Další zážitek jedinečné krajiny byl při návratu domů přes Nufenenpass a Gotthardpass. Následovala závěrečná mše sv. v benediktinském kláštěře Disentis a domů jsme přijeli v  nočních hodinách či ranních v sobotu dne 18. srpna okolo 03:00 hod ranní.Jedním slovem: překrásné, překrásné, překrásné.Počasí nám opravdu Panna Maria nanebevzaté  – v jejíž týdnu jsme pouť a cestu konali – darovala  v míře přebohaté.
Upřímné Pán Bůh zaplať a všem poutníkům za vynikající, srdečnou a křesťanskou atmosféru lásky, pochopení a ohleduplnosti. Škoda je , že z naší farnosti byl tak malý zájem…..ale to už je otázka jiná stejně tak jako s vytvářením a hlavně udržením společenství, účasti na společných farních akcí a liturgických a duchovních nabídek….Hlavně, že stále nemáme na nic čas , že??? Či se díváme kdo sedí vedle mne, jaký je, s tím a s tím tam nepojedu či tam a tam nepůjdu protože je tam ten a ten….. atd…Co nám asi na to jednou řekne nám Otec nebeský. který nás má všechny rád a možná nám posílá lidí, kteří nám nejsou sympatičtí, abychom se dostali do nebe….ale On všechny miluje… jenom my máme stálé výhrady… Co ale já přináším do společenství, kam mě milý Pán Bůh poslal???? A jak se na mě On dívá – když já mám třeba jen předsudky. No nic, musel  jsem si postěžovat, protože  Bůh dává dary všem…
Ještě jednou Bohu díky za ojedinělý, překrásný a duchem poznání a lásky naplněný zájezd. Tobě Bože čest, CHVÁLA A DÍK!!!!

ThDr. Jan Bárta, děkan

 

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print