Prázdninové aktivity pro děti

Datum | 3.9.2017

Zábavné odpoledne s malým kuchařem
Ve středu 12. července se sešla skupinka devíti dětí, aby si vyzkoušely práci kuchaře a připravily si mini pizzu. Nejprve si zadělaly těsto, které nechaly odpočívat.  Potom následovala méně zajímavá práce – čištění a krájení  zeleniny. Všechny děti úkol zvládly velice dobře. Každý si vyválel své těsto a „ozdobil“ zeleninou podle své chuti.  Než se pizzy upekly, čas jsme využily k různým hrám. Postupně jak se dopekly, děti si je snědly a všem moc a moc chutnaly.

Výlet do Zruče n.S. na dětské hřiště
V pátek 4. srpna jsme společně vyjeli vlakem do Zruče na velké dětské hřiště. Dětem se líbila kuličková dráha, různé prolézačky a houpačky.  Největší úspěch u dětí ale měla šlapací autíčka na dopravním hřišti. Všechny děti  si je vyzkoušely, jedna jízda trvala 20 minut, někteří se otočili dvakrát. Při zpáteční cestě byla na dětech vidět radost, spokojenost a na těch nejmenších i únava. Tříletému Šimonovy a pětiletému Vojtíkovi se ve vlaku zavírala očička.

Výtvarná dílnička pro šikovné ruce
Další týden 10. srpna byla pro děti připravena výtvarná dílnička. Čtyři děti si vyzkoušely svoji zručnost při „modelování“ ze samotvrdnoucí  hmoty. Někteří si pomohli vykrajovátky, jiní tvořili dle své fantazie.  Po částečném zaschnutí na sluníčku, jsme výrobky nabarvili. Výsledná dílka se dětem moc povedla a jsou milým dárkem pro druhé.

Sportovní odpoledne
Pohybu není nikdy dost, a tak další  akce pro děti se nesla v duchu hesla přelez – přeskoč – podlez – vyskoč. Farní zahrada se 16. srpna proměnila v jedno velké sportoviště. Děti nejprve projely  překážkovou dráhu na koloběžce.  Pak nakrmily „knedlíky“  hladového tygra, přeskočily překážku, prošly rukama nohama stezku,  po slepu přešly lávku,  mini hokejkou poslaly míček do „branky“,  podlezly most, shodily plechovky a láhve a nakonec musely udělat dva kotouly.  Poslední disciplínou byl skákací panák a míčková bitva.  Sportovat přišly pouze 4 děti, ale nezkazilo to  jejich dobrou náladu.

Cyklovýlet
Poslední prázdninovou akcí byl cyklovýlet do Podhradu. Pět dětí a tři dospělí se vydali na kolech přes Sechov ke Chřenovickému hradu.  Cesta dobře uběhla a my jsme na zalesněném kopci nad tratí nalezli válcovou věž, která je pozůstatkem hradu.  Tam jsme celý terén, včetně věže,  prozkoumali, přečetli si stručnou historii hradu a pověst o pokladu. Bohužel jsme žádný poklad nenašli. Protože sluníčko opravdu hřálo, děti neodolaly a „vymáchaly“ se v řece.

J. Sklenářová

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print