Noc kostelů

Datum | 13.6.2017

V pátek 9. 6. přivítal kostel svatého Bartoloměje v Hněvkovicích v rámci celorepublikové akce „Noc kostelů“ okolo padesáti návštěvníků. V průběhu večera proběhly tři komentované prohlídky, ve kterých se návštěvníci dozvěděli nejen o historii kostela, ale také co vyobrazují unikátní fresky ze 14. století, které kostel zdobí.
Uvnitř kostela bylo možné prohlédnout si kněžské ornáty, pluviál i ministrantský oblek. Všichni měli možnost vyzkoušet si své znalosti v deseti úkolech interaktivního programu s tajenkou. Dozvěděli se například, jak hledat podle zkratek v Bibli, které věci se používají při křtu nebo jaké prvky jednotlivých stavebních slohů můžeme v kostele vidět.
Od 20.30 jsme se zaposlouchali do krásných tónů varhanního koncertu místního varhaníka Ing. Josefa Rajdla. Ti, kteří vydrželi, se v poslední půlhodině v tichu a přítmí kostela přidali ke chválám a prosbám se zpěvy z Taize.
Děkujeme všem farníkům, kteří se na přípravě a průběhu akce podíleli a těšíme se v příštích letech na další návštěvníky.

T. Veletová

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print