Adventní zájezd do Bamberka a Norimberka

Datum | 6.12.2014

Dne 6.12.2014 naše farnost uskutečnila adventní zájezd do Bamberka a Norimberka. Vyrazili jsme s téměř plným autobusem  v 04:30 hod. směr Rozvadov. Cestou pršelo a tak jsme byli v napětí jaký bude celý den….  v 10:00 hod. jsme již byli v Bamberku, kde na nás čekal  MUDr. Miroslav Prager,  který tam již léta žije a zná město. Provedl nás  po tomto krásném a památném městě Bavorska, navštívili jsme známou  radnici se starobylým mostem, překrásné starověké uličky s domy krásných fasád a velké historické hodnoty. Bamberg nebyl, zaplať Bůh, vybombardován v 2. světové válce a místní to též připisují zasvěcení města Panně Marii. Navštívili jsme kostel Panny Marie, dále karmelitánský kostel a hlavně dóm – katedrálu, kde je pohřben papež Klement II. jediný papež pohřbený ne sever od Alp. Město mělo ve středověku papežská privilegia.

Ve 13:00 hod. jsme odjeli do Norimberka a ve 14:00 hod. jsme již vystupovali z autobusu a odebrali jsme se do kostela sv. Lorenze a pak na největší vánoční trh v Evropě, který byl plný lidí. Vládla tam však již vánoční ohleduplnost a radost. Počasí bylo velice příznivé, celkem teplo, nepršelo ani nesněžilo. V 19:00 hod. ( po nalezení třech ztracených oveček) jsme se vypravili na cestu domů, kam jsme dorazili 10 minut po půlnoci.
Dík patří řidičům panu Tottrovi a Dynterovi. Celá skupina adventního zájezdu byla radostná a bylo to krásné společenství. Bůh zaplať.

Jan Bárta děkan; Foto: V. Pospíšil

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print