Dětský tábor ve Vlkanově

Datum | 20.8.2014

Letos jsme se vydali na farní tábor do nedalekého Vlkanova. Byli jsme ubytováni v bývalé škole. Dětí se přihlásilo nečekaně hodně a tak jsme zcela naplnili kapacitu budovy. Podmínky byly trošku stísněné, ale nějak jsme to zvládli.
Ocitli jsme se na divokém západě, kde nebylo zrovna bezpečno. Naštěstí nás provázeli zkušení průvodci Old Shatterhand, Vinetou a Fred. Podařilo se nám získat mapu od Stříbrného jezera, kde se ukrýval poklad. Bohužel na to přišli i bandité. A tak začal boj na život a na smrt. Při cestě za pokladem se ještě přidaly problémy s indiány. Nakonec jsme se s nimi ale spřátelili a mohli jsme pokračovat dál. No a když divoký západ, pak nesmí chybět koně a nechyběl ani dostavník, který nás svezl kus cesty za pokladem. Cestou jsme se stavili u Převorů, kde jsme přespali (někteří i na seně).
V závěrečné bitvě však už nebylo nikomu do smíchu, neboť banditů bylo mnoho a zajali i několik našich lidí. Nakonec jsme však zvítězili a získali i poklad. Ten však patřil našim spřáteleným indiánům a tak jsme jim ho čestně vrátili. Oni nám však nezůstali nic dlužni, neboť nám a oplátku věnovali pravý indiánský dort.Unavení jsme se vrátili a společně úspěch oslavili.
Na cestě za pokladem nás neprovázeli pouze naši hrdinové s kolty nízko u pasu, ale také bojovníci za Boží království. V sobotu nás  navštívil salesián P. Jaroslav Mikeš a ve zpovědnici měl práce dost. Tábor pak zakončil mší svatou P. Tadeáš ze Želiva. Nakonec jsme rodičům zahráli scénky z našeho tábora.
Tábor také navštívila nějaká viróza a tak museli někteří účastníci předčasně odjet, ale nakonec jsme se zotavili a konec dobrý, všechno dobré. A tak se budeme těšit zase na příští rok. Co nás čeká? Uvidíme!!!

Pepa Převor

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print