Farní tábor v Raspenavě

Datum | 10.8.2013

I letos by se slunečné léto neobešlo bez farního tábora, tentokrát v podhůří Jizerských hor v Raspenavě. Přebývali jsme „v Betánii“ (v bývalých hospodářských budovách na farní zahradě v Raspenavě). Pohostinnosti a vřelého přijetí se nám dostalo od zdejšího kněze otce Pavla Andrše.
Celotáborový program byl inspirován knihou od J.R.R. Tolkiena Hobit aneb cesta tam a zase zpátky. Po vysednutí z vlaku jsme se všichni ocitli ve Středozemi plné zajímavých bytostí. Přivítal nás sám král trpaslíků Thorin Pavéza. Dozvěděli jsme se o našem celotáborovém úkolu – přemoci draka Šmaka a dostat zpět poklad, který trpaslíkům náleží. V cestě za pokladem nám pomáhal například hobit Bilbo Pytlík, čaroděj Gandalf, dobří elfové z Roklinky (Elrond a Galadriel). Museli jsme se však vypořádat se zákeřnými zlobry, vymotat se ze sítí pavouků. Potkali jsme zlé domorodé obyvatelstvo. Čekala nás náročná cesta do hory Osamění za drakem Šmakem, který byl nakonec zdárně udolán. Získaný poklad nám byl ale opět vzat ošklivými skřety. My jsme však neváhali, skřety porazili a svůj poklad získali zpět.
Na táboře jsme se bavili například speciálními ranními rozcvičkami, vyráběním slušivých triček, trpasličí olympiádou, představením aquabel na koupališti, plaveckými závody… O zábavu se starali také „manželé Meddědovi“, kteří nás všechny na konci tábora rozproudili do víru tance a různých zábavných soutěží.
O duchovní program také nebyla nouze. Přivítali jsme návštěvu z Prahy – otce Jaroslava Mikeše SDB, který na táboře sloužil mši svatou. Celý tábor měl možnost jít ke svátosti smíření, čehož veliká většina ze čtrnácti malých účastníků využila. Krásné okamžiky na táboře jsme prožili také během večerních modliteb, kdy jsme děkovali Bohu za vydařené dny na táboře a prosili za naše blízké příbuzné a kamarády, kteří s námi na tábor jet nemohli.
Během tábora jsme mohli navštívit poutní místo v Hejnicích, kde pro nás otec Pavel připravil zajímavou prohlídku a také sloužil mši svatou. Dokonce jsme v bazilice v Hejnicích strávili jednu nezapomenutelnou noc.
Díky Bohu za vydařeně strávený letní čas na táboře a na tom příštím za rok třeba na viděnou.

 M.Stýblová

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print