Minitábor

Datum | 4.7.2012

Druhého července jsme se sešli v domečku v Hněvkovicích, abychom společně prožili tři dny s Indiány. Tentokrát sedm děvčat a čtyři chlapci. Někteří poprvé, někteří poněkolikáté, ale někteří také naposled, protože již začnou jezdit na tábory pro „velké“.
Povídali jsme si o Stvoření, o modlitbě, poznávali jsme přírodu, malovali a hráli jsme různé hry.
První den nás navštívil Náčelník a po splnění jeho úkolů – poznat stopy zvířat, vyrobit si hudební nástroje k tanci, hodit oštěpem na cíl, namalovat totem atd. – jsme od něj dostali indiánské tričko. Večer jsme si ještě na ohni opekli špekáčky a šli spát, jelikož nás druhý den čekal dlouhý výlet.
Vstávali jsme v půl sedmé a po snídani jsme vyrazili autobusem a také pěšky do Koutů, kde jsme se měli koupat. Počasí nám ale nepřálo a tak jsme střídavě oblékali pláštěnky a schovávali se do lesa. Při tom jsme hráli různé hry a také jsme si po cestě označené od indiánů došli pro několik tajných balíčků. „Malí indiáni“ statečně ušli asi šest kilometrů a tak si na závěr cesty zasloužili zmrzlinový pohár.
Třetí den jsme si z balíčků, ve kterých jsme si našli kůže, korálky a pírka, vyrobili na krk indiánské amulety a stříleli jsme z luku. Odpoledne jsme obtížnou cestou plnili úkoly, abychom se dostali opět k indiánům, kteří nám předali poklad v podobě sladkostí. Nakonec se s námi rozloučili všichni vedoucí a dostali jsme diplom. Za rok se těšíme nashledanou:)

T. Veletová

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print