Farní tábor v Borové u Poličky

Datum | 30.7.2011

I letos, a to již podesáté, jsme měli možnost uspořádat letní farní tábor pro děti školou povinné. Pohostinné místo k pořádání tábora nám nabídli Salesiáni ve vesnici Borová u Poličky na Vysočině. Tam se poslední červencový týden usídlilo 15 dětí a 9 vedoucích tábora, kterým zvlášť patří můj velký dík. Jejich nové nápady, výborně zorganizované hry, obětavá práce v kuchyni, příkladné jednání s dětmi – to vše vytvářelo přátelské prostředí, na které se nezapomíná.
Protože prázdniny mají být prožité naplno, snažili jsme se dětem nabídnout spoustu zajímavých aktivit a rozvíjet všestranně jejich osobnost.
Jako celotáborovou hru jsme letos zvolili Letopisy Narnie, a to hned první díl této sedmidílné série s podtitulem Lev, čarodějnice a skříň dle knižní předlohy C.S. Lewise. Do „celotáborovky “ jsme zařadili motivační divadelní scénky, pohybové hry, hry rozvíjející myšlení, rozvoj paměti a orientaci v přírodě. Společenství jsme utvrzovali a prohlubovali ranními a večerními modlitbami, na které jsme se pravidelně scházeli. Každý den měl na starosti jiný vedoucí a tak se povedlo, že byl duchovní program denně svým způsobem originální:-) Do modliteb jsme zařazovali např. modlitby z Taize, práci s biblickým textem, rozjímání i modlitbu v tichém usebrání.
Nesmím zapomenout, ani na naši vzácnou návštěvu – otce Jaroslava Mikeše, který k nám vážil cestu až z Prahy. Společně jsme pak s ním, i s dětmi poděkovali při mši svaté za celý tábor. Večer před odjezdem jsme potom zakončili tancem, společenskými hrami, dobrým jídlem a vyhlášením vítězů v bodování celého tábora.
Na závěr mi nezbývá než velmi poděkovat celému „tábornickému týmu“, jmenovitě Martě Maštálkové, Jáje Stýblové, Vítkovi Poborskému, Honzíkovi, Vašíkovi a Pepčovi Převorovým, Marku Cúthovi a Tomáši Nýdrle. Dětem přeji, aby vždy dokázaly s Bohem v životě počítat a aby mu byly pořád nablízku, tak jako na táboře.

M.Stýblová – hl. ved. tábora

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print