Zájezd do Říma a Assisi

Datum | 25.4.2010

Ve dnech 18. – 24.dubna se konal zájezd z naší farnosti do Říma a Assisi. Celkem se na zájezd přihlásilo 38 farníků – bylo by jich více, ale vše bylo limitováno kapacitou autobusu.
Vyrazili jsme v neděli 18. dubna ve 14:00 hod. z Ledče. Jeli jsme přes Rakousko, dále pak okolo Benátek, Padovy, Florencie do Říma, kam jsme dorazili překvapivě v pondělí ráno již v 8:00 hod. Po vyřízení vstupu autobusu do města jsme jeli přímo do Vatikánu, k prohlídce baziliky svatého Petra, kde jsme měli mši svatou, prohlídku baziliky, návštívili jsme hrob kardinála Berana, kde jsme se pomodlili za víru v naší vlasti a za naši farnost, dále pak jsme se s vděčností pomodlili u hrobu papeže Jana Pavla II. Všichni jsme pak vyjeli výtahem a vyšli až na vrcholek baziliky, kde se nám otevřel krásný pohled na věčné město. Sotva jsme sešli dolů, strhl se typický dubnový déšť s kroupami, ale naštěstí jsme byli v kolonádě a ani netušili, že nám Svatý Petr posílá v tom dešti požehnání a pozdrav, protože další dny byly slunečné.
Ubytování bylo v krásném hotelu della Ginerva, tři kilometry od Vatikánu. Úterý, středa a čtvrtek byly věnovány dalším bazilikám, katakombám, místům svatým nám katolíkům k podpoření ve víře, což byl hlavní cíl pouti – vyprosit si milosti pro nás všechny, pro naši farnost, pro naše rodiny od apoštolů Petra a Pavla, od římských mučedníků, od Stolce svatého Petra a Jeho nástupce Benedikta XVI. V úterý se konalo poslední rozloučení v bazilice svatého Petra s panem kardinálem Špidlíkem. Všichni byli okouzleni dopolední návštěvou vatikánských muzeí. Zejména středa 21. dubna byla věnována starému Římu, pamětihodnostem a turistickým místům věčného města. Přepravovali jsme se místním metrem a autobusovými linkami. Nikdo se neztratil, panovala bratrská a sesterská vzájemnost a je nutné pochválit skupinu za dochvilnost, jednotu, vzájemný ohled a ducha modlitby.
V pátek jsme pak již v deštivém počasí, opustili město Řím a jeli do Assisi, města pokoje a ducha svatého Františka. Mší svatou v bazilice jsme uzavřeli naši pouť a další den v sobotu šťastně a s vděčností dorazili do svých domovů.
Bůh zaplať všem a těšíme se na další poutě.

Dr. Jan Bárta

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print